TOTES LES ENTRADES

diumenge, 22 de juny del 2014

Metàfores visuals 16: Jean François Rauzier. Biblioteques


Imatges barroques d'una precisió enlluernadora que xuclen els ulls i guien la ment dins de túnels plens de sorpreses. Com l'esgarrifança que provoca en un infant els miralls contraposats que repeteixen la imatge fins l'infinit, així la contemplació d'aquestes hiper fotografies ens deixa embadocats buscant detalls que desvelen a vegades la denúncia o la ironia i, sempre, una exuberant bellesa. 

Biblioteca Ideal 1 

Aquests homes negres amb bombí que recorden els de Magritte remenen entre el caos i l'ordre com una brigada de detectius que estan en el seu element, investigant. El gat negre, com ells, ha creat el seu racó, encara que la seva investigació sigui d'una altra mena. O ves a saber...
Biblioteca ideal 2
Altra cop caos i ordre, però aquí els llibres evoquen les entranyes d'un gran ordinador o d'una sala de màquines descomunal. No hi ha humans, només a baix i al centre una americana oblidada damunt d'un penja-robes suggereix una presència. Altre cop el mestre Magritte treu el nas.

Predomina l'ordre. És la Biblioteca de Biblioteques, el món amb tota la complexitat. És el somni de Borges: "limitada y periódica" és la "Biblioteca de Babel".

Cal veure-les ampliant la imatge per gaudir dels detalls com permet el web de l'autor
http://www.rauzier-hyperphoto.com/bibliotheque-ideale-3/?lang=en

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada